Geïsoleerde vouwwand

Geïsoleerde profielen

Een vouwwand is een prachtige verbinding met uw tuin, maar wist u dat een vouwwand ook op andere manieren ingezet kan worden? Zo kan een vouwwand bijvoorbeeld ook gebruikt worden als afsluiting van een veranda zodat u het hele jaar lekker warm zit, of als een scheidingswand tussen twee ruimtes. Door de vele mogelijkheden in opties past er altijd wel een vouwwand bij uw woning. Een vraag die we bij Serre Bouw Brabant vaak horen is of de vouwwanden wel geïsoleerd zijn.

De vouwwanden hebben goede, stabiele en geïsoleerde kozijn- en deurprofielen. Het verschil tussen een geïsoleerde vouwwand en een ongeïsoleerde vouwwand is dat bij een niet-geïsoleerde vouwwand de aluminium profielen niet thermisch onderbroken zijn, terwijl dat bij een geïsoleerde vouwwand wel het geval is. 

Geïsoleerde Solarlux vouwwanden

De vouwwanden van Solarlux zijn uitgevoerd met een schuimkern voor optimale isolatie.

Wat is een vouwwand?

De vouwwand (ook wel vouwdeuren of harmonicadeuren genoemd) is een glazen wand die bestaat uit verschillende delen. Een vouwwand biedt verschillende mogelijkheden. Zo is het mogelijk om de delen naar binnen of buiten te laten draaien, de gehele kant naar één kant te schuiven of zelfs beide.

Kiest u voor een vouwwand, dan kiest u voor een mooie en transparante overgang van binnen naar buiten (en andersom). Met een vouwwand verhoogt u uw wooncomfort. Zo heeft u iedere dag vanuit uw woonkamer het gevoel van eindeloze vrijheid. Met een prachtig uitzicht op uw tuin geniet u aanzienlijk meer! 

Wanneer kiezen voor een vouwwand?

Met een vouwwand kunt u alle kanten op. Is het mooi weer? Dan maakt u de gehele wand open zodat het bijna lijkt alsof u buiten zit. Is het buiten nog wat fris? Dan opent u toch alleen de deuren in het midden? Het grote voordeel van een vouwwand is dat u deze op veel verschillende manieren kunt openen. Waar een schuifpui een vast gedeelte heeft, is een vouwwand op verschillende manieren te openen. Zo kunt u er bijvoorbeeld voor kiezen om alleen de rechterkant van uw wand te openen. Daarnaast is de doorgang een stuk groter.

Omdat de vouwwanden over de hele breedte geopend kan worden, verruimen glazen vouwwanden de woonruimte. Met uw nieuwe uitzicht op buiten geeft u uw woning een compleet nieuwe dimensie. Met een grote glazen wand is het natuurlijk een vereiste dat het bedieningsgemak ook groot is. De vouwwanden van Serre Bouw Brabant zijn stuk voor stuk gemakkelijk te bedienen. In een handomdraai kan de gehele vouwwand geopend of gesloten worden.

Bij Serre Bouw Brabant worden alle vouwwanden op maat gemaakt, zodat u altijd een vouwwand heeft die perfect aansluit op uw wensen. Het eindresultaat is wél altijd hetzelfde: uw wooncomfort zal aanzienlijk verhogen door de betere lichtinval en mooier uitzicht op uw tuin.

De voordelen van geïsoleerde vouwwanden:

 • Eenvoudig en geruisloos te bedienen
 • Meer lichtinval in vergelijking met standaard schuifpuien of openslaande tuindeuren
 • Op maat gemaakt
 • Geen ruimteverlies door een vast deel
 • Weids uitzicht op uw tuin door slanke profielen of volglazen wanden (zonder kozijnen)
 • Geïsoleerd
 • Verkrijgbaar in verschillende kleuren, samenstellingen, afmetingen en uitvoeringen

Wat is de beste geïsoleerde vouwwand?

Serre Bouw Brabant is door Solarlux gekozen als één van de Quality Partners in Nederland. U kunt bij ons dus terecht voor exclusieve vouwwanden van Solarlux. Bij deze Duitse firma staat kwaliteit en betrouwbaarheid voorop. De vouwwanden van Solarlux zijn al vaak gekopieerd, maar nog nooit geëvenaard. Bij Serre Bouw Brabant hebben we veel ervaring met het plaatsen van de vouwwanden van Solarlux, maar ook andere systemen zijn ons niet vreemd.

Wat zijn de mogelijkheden voor geïsoleerde vouwwanden?

De mogelijkheden van onze vouwwanden zijn in feite eindeloos. U kunt kiezen uit verschillende:

 • Kleuren
 • Afmetingen
 • Samenstellingen
 • Uitvoeringen

Wilt u bijvoorbeeld een vouwwand die aan de buitenkant van onderhoudsvrij aluminium is, terwijl u aan de binnenkant liever hout hebt? Dat kan! Ook zijn er voldoende mogelijkheden voor volglazen vouwwanden.

Showroom


Informatie aanvragen Serrebouw Brabant