Aluminium lichtstraat

Aluminium lichtstraat

Een aluminium lichtstraat is de perfecte oplossing wanneer u meer daglicht in uw woonkamer of aanbouw zou willen, maar geen afbreuk wil doen aan de isolatiewaarde of inbraakwering van uw woning. Bovendien is een lichtstraat een stijlvolle oplossing die ook echt iets toevoegt aan uw woning. Door het gebruik van aluminium kunnen de lichtstraten gemaakt worden in verschillende modellen, kleuren en afmetingen. Bij Serre Bouw Brabant maken we aluminium lichtstraten op maat tegen de prijs van een standaard lichtstraat.

Omdat we iedere lichtstraat op maat maken, kunnen we bij Serre Bouw Brabant vrijwel ieder model lichtstraat maken. Van veel voorkomende modellen zoals een lichtstraat voor een lessenaarsdak, zadeldak of zadeldak met wolfseinde tot specialere vormen. Benieuwd over de mogelijkheden? Neem dan contact met ons op!

Een staallook lichtstraat van aluminium

Bij Serre Bouw Brabant maken we de mooiste lichtstraten met een staallook. Voor deze lichtstraten gebruiken we aluminium. Het gebruik van staal in kozijnen, veranda’s, serres en lichtstraten kenmerkt zich door het fijne raamprofiel. In de jaren dertig werd er veel gebruik gemaakt van staal én slanke profielen. Deze look kunnen we bij Serre Bouw Brabant moeiteloos nabootsen met aluminium.

Wat is een lichtstraat precies?

Het woord zegt het eigenlijk al: en lichtstraat is een lichtdoorlatend venster (of ‘straat) die op het dak van een uitbouw wordt geplaatst. Doordat een flink stuk van het dak met een lichtstraat bestaat uit glas, komt er veel natuurlijk daglicht binnen. Dit zorgt voor een fijn binnenklimaat.

Aluminium lichtstraat

Bij Serre Bouw Brabant maken we lichtstraten waarvan het frame uit aluminium bestaat. Het grote voordeel van aluminium is dat het niet geschilderd hoeft te worden (en dus zeer onderhoudsvrij is). Daarnaast is aluminium een veelzijdig, licht en sterk materiaal.

Dat aluminium niet geschilderd hoeft te worden wil dus niet zeggen dat u geen ruime keuze hebt in de kleur van uw lichtstraat. Sterker nog; de lichtstraten van Serre Bouw Brabant zijn leverbaar in ruim 200 Ral kleuren. Het is zelfs mogelijk om de binnen- en buitenzijde een afzonderlijke kleur te geven. Bovendien zijn de meeste kleuren ook leverbaar in een matte uitvoering of een structuurlak.

Het glas in onze aluminium lichtstraten

Lichtstraten worden vaak geleverd met HR++ argon gas gevuld glas. Dit glas heeft een hoge isolatiewaarde. Zo kunt u het hele jaar door genieten van een goed binnenklimaat.

Wilt u de stralingswarmte liever buiten houden en ervoor zorgen dat het binnen koel blijft? Dan kunt u kiezen voor zonwerende beglazing. Met deze beglazing houdt u tot wel 60% van de stralingswarmte buiten!

De prijs van een aluminium lichtstraat

Alvast een idee krijgen van de kosten voor een lichtstraat? We hebben een indicatie van de kosten gemaakt. Let op: bij Overkapping Bouw Brabant leveren we uitsluitend maatwerk. Dat betekent dat onderstaande prijzen slechts een voorbeeld zijn. Alle prijzen zijn inclusief btw en montage op locatie. De prijs van de montage is afhankelijk van de situatie op de bouwplaats, uw woonplaats en de daarbij horende reistijd.

Model: lessenaar dak tegen de muur
Kleur: keuze uit 200 Ral kleuren;
Beglazing: HR++ gelaagd k/wrd 1.1;
Incl. geïsoleerde zijwanden;

 • 3.00 meter (breedte) – diepte 1.00 meter: € 4.651,-
 • 4.00 meter (breedte) – diepte 1.00 meter: € 5.567,-
 • 6.00 meter (breedte) – diepte 1.00 meter: € 7.418,-

Model: lessenaar dak vrijstaand
Kleur: keuze uit 200 Ral kleuren;
Beglazing: HR++ gelaagd k/wrd 1.1;
Incl. geïsoleerde zijwanden

 • 3.00 meter (breedte) – diepte 1.00 meter: € 5.030,-
 • 4.00 meter (breedte) – diepte 1.00 meter: € 6.041,-
 • 6.00 meter (breedte) – diepte 1.00 meter: € 8.501,-

Model: vrijstaand zadeldak
Kleur: keuze uit 200 Ral kleuren;
Beglazing: HR++ gelaagd k/wrd 1.1;
Incl. geïsoleerde zijwanden;

 • 3.00 meter (breedte) – diepte 1.50 meter: € 7.183,-
 • 4.00 meter (breedte) – diepte 1.50 meter: € 7.666,-
 • 5.00 meter (breedte) – diepte 1.50 meter: € 8.501,-

Model: vrijstaand zadeldak met wolfseinden
Kleur: keuze uit 200 Ral kleuren;
Beglazing: HR++ gelaagd k/wrd 1.1;
Zijkanten uitgevoerd met glas (wolfseinden);

 • 3.00 meter (breedte) – diepte 1.50 meter: € 10.406,-
 • 4.00 meter (breedte) – diepte 1.50 meter: € 11.258,-
 • 5.00 meter (breedte) – diepte 1.50 meter: € 12.134,-

Opmerking:

Bovenstaande prijzen zijn incl. btw. incl. montage op locatie . De prijs van de montage is afhankelijk van de situatie op de bouwplaats, woonplaats en reistijd. Voor de kosten voor montage mag u te allen tijde contact opnemen met ons kantoor.

Meer informatie over een aluminium lichtstraat van Serre Bouw Brabant?

Showroom


Informatie aanvragen Serrebouw Brabant