Tuinkamer

Een terrasoverkapping is het hele jaar genieten

Terrasoverkappingen vergroten uw wooncomfort

Een terrasoverkapping wordt ook wel betiteld alsveranda, overdekt terras, overkapping of soms als afdak. In alle gevallen kunnen wij u verder helpen. Het liefst zit u het hele jaar in uw tuin, dat kan met de juiste terrasoverkapping. Waar eenserreeen aanvulling is op uw woning, is een terrasoverkapping een verlengstuk van uw tuin.

Op een zonnige winterdag of een regenachtige zomerdag, u blijft heerlijk warm en droog onder een terrasoverkapping. De warmte van overdag blijft onder het afdak hangen waardoor u in de avond ook nog comfortabel buiten zit. Eventueel kunt u uw avonden buiten verlengen met een terrasverwarming. Klik hiervoor meer info.

Wat is een terrasoverkapping?

Een terrasoverkapping is een aanbouw aan de woning. Over het algemeen is een terrasoverkapping een afdak steunend op palen. De constructie kan van verschillende materialen zijn, wij leveren terrasoverkappingen van aluminium en hout. In beide gevallen kunt u goed onderhoudsarm werken. Ook worden lichtstratenvaak toegepast in daken van platte veranda’s.

U kunt ons de gehele terrasoverkapping laten bouwen. U kunt er ook voor kiezen zelf een houten frame te bouwen en de profielen met platen bij ons te bestellen voor het creëren van een onderhoudsvriendelijke afdichting. In beide gevallen adviseren wij u vooraf even langs te komen, zodat wij samen met u kunnen bekijken of uw plannen voldoen aan alle technische voorschriften.

De prijs van een terrasoverkapping

De kosten van een terrasoverkapping of verandabepaalt u voor een groot deel zelf. De prijs is afhankelijk van verschillende factoren waarvan de constructie een belangrijke is. Maar ook de beglazing of beplating bepaalt een deel van de kosten.

Bij een bezoek aan onze showroom kunnen wij u de verschillende mogelijkheden tonen. Met een eventueel door u meegebrachte bouwtekening, maten en/of foto’s van de bestaande situatie kunnen wij u adviseren over de mogelijkheden en voor u een prijsopgaaf maken. Vervolgens kunnen we in een tweede gesprek bij u thuis de situatie bekijken en doorspreken. Zowel het maken van een prijsopgaaf als het bezoek aan huis zijn geheel kosteloos en vrijblijvend. Een prijsindicatie vooraf is niet mogelijk, dit in verband met de verschillende mogelijkheden, zoals keuze van materiaal en de toe te passen constructies.

Tuinkamers van Serre Bouw Brabant

Maatwerk kent geen beperking

Zoals voor het volledige assortiment van Serre Bouw Brabant geldt, leveren wij onze veranda’sen terrasoverkappingenin ruim 200 verschillende Ral waarvan de meeste kleuren ook leverbaar zijn in een matte uitvoering of een structuurlak. Vaak wordt er voor de kleur van de veranda gekeken naar de kleur van de bestaande kozijnen, toch is het in sommige gevallen beter om daar vanaf te wijken. In de tuin komen vaak veel natuurlijke kleuren voor en dit kan voor de veranda ook een goede keus zijn. 

Het type constructie van de terrasoverkapping

De constructie bepaald grotendeels de prijs. Kiest u bijvoorbeeld voor een laag- of een hoog liggende constructie? Hout of aluminium? Niet alle systemen kunnen worden voorzien van glas of spotjes. De schuinte van het dak bepaalt welke constructie het beste toegepast kan worden. Ook de uitstraling van de woning heeft hier een belangrijk aandeel. Serre Bouw Brabant kan verschillende type veranda’s aanbieden en vervaardigen.

Hier onder de 4 verschillende types:
• Aluminium Patio
• Houten Aura
• Aluminium Terazza
• Houten Villa veranda

Veranda’sen terrasoverkappingen worden meestal ongeïsoleerd uitgevoerd, het gaat hier vaak om uitbreiding van het tuincomfort, vandaar dat er meestal enkel gelaagd veiligheidsglas wordt gebruikt. Ook worden regelmatig kunststof dakplaten toegepast, acrylaat of policarbonaat. Deze zijn leverbaar in diverse soorten: opaal, helder en/of zonwerend.

Showroom


Informatie aanvragen