Bel ons: 0413-293938 - Mail [email protected]

Een serre, wat is dat eigenlijk?

Serres zijn de ideale oplossing om uw woning te vergroten. Met een serre aan uw woning vergroot u de licht toetreding naar uw woning. Met een serre hoeft u niet bang te zijn voor lichtverlies zoals bijvoorbeeld bij een platdak. Een beslissing over de aanpassing of uitbreiding van uw woning neemt u niet over één nacht ijs. De bouw van een serre valt of staat met een goede voorbereiding. U heeft al langer het idee uw woning uit te breiden, aan te passen of te renoveren.
U hebt zelf misschien al wat schetsen of ideeën op papier gezet over hoe het een en ander er uit moet zien. En dan komt het moment dat er een deskundige aan te pas moet komen. Iemand die u wijst  op de voor- en nadelen van de verschillende contructies en mogelijkheden. De perfecte samenwerking om tot een mooi en kwalitatief hoogwaardige aanvulling van uw woning te komen bij Serre Bouw Brabant. Op onze website vindt u veel informatie over serres om u zo uitgebreid mogelijk te informeren.

Een serre wordt ook wel tuinkamer of woonserre genoemd en in België een veranda. In alle gevallen is een serre een uitbouw aan uw huis met een glazen dak en/of wanden. De constructie van al onze serres is van aluminium. Aluminium is duurzaam en gemakkelijk te onderhouden. Uw serre is daardoor een eenmalige investering waar u lang van profiteert zonder extra kosten voor onderhoud.

 

Meer van onze serres zien? Bekijk dan hier het complete serre fotoalbum! 

Bezoek onze showroom

Wij nodigen u graag uit om een bezoek te brengen aan onze showroom. Onze medewerkers staan voor u klaar om u direct te kunnen informeren en adviseren over de mogelijkheden, modellen en prijzen
Maak direct een afspraak

Informatie aanvragen

Heeft u behoefte aan aanvullende informatie, of bent u benieuwd naar onze modellen. Dan kunt u, door middel van ons speciale contactformulier, de juiste informatie aanvragen. Uiteraard staan we u ook graag telefonisch te woord.
Ontvang het gratis magazine

Voordelen van een serre

U wilt extra ruimte, licht en comfort in uw huis? Een ruimte om behaaglijk te zitten met een uitzicht op de tuin. Van de heerlijke ochtendzon tot de laatste zonnestralen van de dag, u kunt het beleven in uw serre. U kunt in uw serre tijdens alle jaargetijden genieten van de kleuren en het licht van buiten.

serres

 • Een serre biedt extra ruimte in uw woning
 • Een serre zorgt voor meer licht in uw woning

 • Een serre biedt u optimaal uitzicht op uw tuin
 • Een serre brengt meer warmte en sfeer in uw woning

Kosten van een serre

Omdat Serre Bouw Brabant uitsluitend maatwerk levert hanteren wij géén prijslijsten. Dus iedere serre aanbouw wordt apart voor u berekend. De kosten van een serre heeft u grotendeels zelf in de hand. De prijs van een serre wordt bepaald door verschillende factoren, zoals:

 • Het model: lessenaarsdak of bijvoorbeeld en zadeldak;
 • De constructie: onderliggend systeem of bovenliggend systeem;
 • Welke beglazing u kiest: glas of zonwerende beglazing;
 • En natuurlijk de afmetingen.

De prijs is gebaseerd op de hiernaast afgebeelde serre geplaatst tussen 3 muren:

 • Afmetingen: breedte 5.00 meter, diepte 2.50 meter, onderzijde goot 2.20 meter, bovenzijde serre dak 2.80 meter;
 • Schuifpui: 4-delig, voorzien van HR++ veiligheidsglas;
 • Serre dak: 7-delig, voorzien van HR++ veiligheidsglas;
 • Aluminium constructie: thermisch onderbroken, keuze uit 200 verschillende Ral kleuren;
 • Ventilatie: 2x DucoFlat ZR;
 • Hang en sluitwerk: **SKG weerstandsklasse 2.

Prijs incl. b.t.w. en montage € 15.600,-
Prijs is excl. bouwkundige werkzaamheden.

De prijs van en serre is ook afhankelijk van de volgende opties:

 • Spotjes in de ligger;
 • Schuif- of plissé-hordeuren;
 • Serre Zonwering;
 • Lamellen koof.

 

 

Serre_lessenaarsdak

Stalen serre

Fan van de staallook? Ook dan kunnen we u bij Serre Bouw Brabant helpen! We maken de mooiste serres in staallook van aluminium.
Bekijk onze serres met staallook

Kies de juiste kleur!

De kleur van uw serre is belangrijk. Deze bepaalt voor een belangrijk deel de uitstraling van uw serre en dus ook van uw woning. U kunt kiezen uit ruim 200 Ral kleuren waarbij de binnen- en buitenzijde ieder afzonderlijk hun eigen kleur kunnen hebben (Bi-Color). De meeste kleuren ook leverbaar zijn in een matte uitvoering of een structuurlak. Standaard heeft de lak een glansgraad van 70%. Het is ook mogelijk om te kiezen voor structuurlak echter is hier keuze uit slechts 20 kleuren. Misschien wilt u zelf twee verschillende kleuren ofwel Bi-Color. Hiermee bedoelen we de binnenkant van de serre anders gekleurd dan de buitenkant.

Bij het kiezen van een kleur kijkt men vaak naar de bestaande kozijnen van het huis. Soms is het beter daar vanaf te wijken en u te laten inspireren door bijvoorbeeld de kleuren in uw tuin of kies juist een hele neutrale kleur zoals: grijs, wit of crème. Populaire kleuren zijn de grijstinten: Ral 7016 of Ral 7021.

De mooiste serres op maat vind je bij Serre Bouw Brabant

Kies het model van uw serre

Aan elke woning kan een serre aanbouw geplaatst worden. Qua model, stijl, kleur en afmeting zijn er legio mogelijkheden bij Serre Bouw Brabant. Wij kunnen u helpen met uw eigen ontwerp of u heeft misschien al een ontwerp van een architect? In beide gevallen bent u bij Serre Bouw Brabant aan het juiste adres.

Om u een indruk te geven van de verschillende modellen kunt u de onderstaande tekeningen bekijken:

3D serre ontwerp

Voordat u een serre gaat aanbouwen is het belangrijk een goed ontwerp te maken. Om u een goed beeld te geven van serre zoals u deze wenst beschikt Serre Bouw Brabant over een mooi 3D-ontwerp programma. Met dit programma proberen wij een realistisch beeld te geven van het uiteindelijke resultaat. Hieronder een voorbeeld van een dergelijk ontwerp. Dit programma kunnen wij ook gebruiken voor het ontwerpen van overkappingen en kozijnen. Ook de werking van een vouwwand kunnen we met dit programma demonstreren. Dit alles om u zo goed mogelijk van dienst te kunnen zijn.

Serre maatwerk is onze kracht!

Graag denken we ook mee om eventuele verrassingen of knooppunten in het ontwerp vooraf te tackelen. “Less is more” is een term die je in serre land steeds meer hoort. Mocht u er na het ontwerp nog steeds niet uit zijn dan kunt u altijd een bezoek brengen aan een referentie adres bij u in de buurt. Serre Bouw Brabant bouwt jaarlijks 60 serres en veranda’s dus er is er altijd één bij u in de buurt.

Bent u er nog niet uit? Wij helpen u graag op weg. Neem vrijblijvend contact met ons op voor een afspraak.
Wilt u eerst meer inspiratie op doen? Bekijk het fotoalbum.

serre_ontwerp

Bezoek onze showroom

Wij nodigen u graag uit om een bezoek te brengen aan onze showroom. Onze medewerkers staan voor u klaar om u direct te kunnen informeren en adviseren over de mogelijkheden, modellen en prijzen
Maak direct een afspraak

Informatie aanvragen

Heeft u behoefte aan aanvullende informatie, of bent u benieuwd naar onze modellen. Dan kunt u, door middel van ons speciale contactformulier, de juiste informatie aanvragen. Uiteraard staan we u ook graag telefonisch te woord.
Ontvang het gratis magazine

ReynaersBeneversSolarluxWeinorRenson
Back to Top