Solarlux® Quality Partner

Wij zijn Solarlux Quality Partner

Serre Bouw Brabant is door SOLARLUX® Nederland gekozen als één van de 11 Quality Partners in Nederland. Dat wil zeggen dat wij voor de regio Noord-Brabant, Limburg en een deel van Gelderland geselecteerd zijn als dé partner van SOLARLUX®.

Voor glazen vouwwanden en exclusieve serres van SOLARLUX® kunt u bij ons terecht.Alle medewerkers van Serre Bouw Brabant zijn uitgebreid opgeleid en worden op de hoogte gehouden van de nieuwste ontwikkelingen van het complete assortiment van SOLARLUX®.

Informatie aanvragen

Kiest u voor Serre Bouw Brabant, dan bent u verzekerd van de juiste toepassing van de Solarlux producten en kunt u maximaal genieten van uw vouwwand, serre of terraskamer.

Serre Bouw Brabant is Solarlux® Quality Partner

Als Quality Partner van Solarlux staan wij garant voor de beste service en kwaliteit van het hoogste niveau. Door regelmatige training blijven wij altijd op de hoogte van de nieuwste Solarlux-producten, garanderen wij u een professionele afwikkeling van uw opdracht en een vakkundige montage. Vertrouw op een echte professional en profiteer van de voordelen van een premium vakman.

Solarlux® producten

Laat u inspireren door de diversiteit en de mogelijkheden van producten van Solarlux. Of het nu gaat om een glazen vouwwand, een horizontale schuifwand of glazen aanbouw zoals een serre: Ontdek uw geheel eigen Solarlux idee op SOLARLUX®.In de showroom van Serre Bouw Brabant kunnen wij u uitgebreid informeren over de serres en vouwwanden van Solarlux. Onze showroom is zo ingericht dat u een duidelijk beeld krijgt van de mogelijkheden.

Solarlux kwaliteit en eersteklas service van Serre Bouw Brabant

De hoogste kwaliteit in combinatie met eersteklas service en een vakkundige montage – dat zijn de criteria die een succesvolle onderneming kenmerken.

Het Quality Partner-programma van fabrikant Solarlux, marktleider van glazen vouwwanden en aanbouwen, brengt deze vereisten bijzonder sterk tot uiting. Om over de gehele branche een gelijkblijvend hoge kwaliteit voor Solarlux-producten te waarborgen, worden alle Quality Partners bijzonder intensief geschoold en verkrijgen zij na het succesvol afsluiten van de training het keurmerk ‘gecertificeerd Solarlux Quality Partner’.

Solarlux serres

“Een serre is een geïsoleerde glazen aanbouw die het hele jaar door benut kan worden.” U wilt extra ruimte, licht en comfort in uw woning? Een ruimte waarmee u uw wooncomfort optimaliseert en uw woning en buitenruimte één lijken te worden worden. U kunt in uw Solarlux serre of tuinkamer genieten van de heerlijke ochtendzon tot de laatste zonnestralen van de dag met het gevoel van buiten. Met een serre of tuinkamer van Solarlux heeft u eindeloos veel mogelijkheden.

Solarlux serres

Kwaliteit van Solarlux

Kiest u voor Solarlux dan kiest u voor topkwaliteit: alle serresystemen, evenals de bijbehorende verticale elementen met verschillende openingsmogelijkheden, worden gekenmerkt door hoog gekwalificeerd materiaal en perfecte verwerking.

Openingsvariaties bij serres

Onafhankelijk voor welk type serre u kiest, zijn er vele variaties voor het openen van de serre mogelijk. U kunt kiezen voor een glazen vouwwand, waarbij de serre 100% geopend kan worden, een schuifdeur of een draai-kiep raam – of een combinatie van dit alles.

Situering van de serre

Afhankelijk van uw beweegredenen voor de aanbouw van serre is het belangrijk na te denken over de situering van uw serre ten opzichte van uw woning. Elke windrichting waar u uw serre wilt plaatsen heeft voor- en nadelen voor het gebruik.

Producten voor bij de serre

Maak uw serre zo comfortabel mogelijk om maximaal te kunnen genieten van deze ruimte. Producten voor bijvoorbeeld zonwering en klimaatbeheersing zijn daarbij een welkome aanvulling.

Mogelijkheden voor een Solarlux serre
Bestaande woningen, nieuwbouw, stijlvolle landhuizen, moderne stadsvilla´s, of een twee-onder-één kap: omdat nagenoeg geen huis hetzelfde is, is ook elke serre van Solarlux uniek. Wij ontwerpen en realiseren individuele oplossingen met hoog gekwalificeerde systemen en innovatieve producten.

Solarlux vouwwanden

Met een vouwwand van Solarlux haalt u licht en ruimte in uw woning. U kunt met een vouwwand de hele pui open vouwen en zo binnen genieten van de kleuren, geuren en het gevoel van buiten. Een 5 meter brede vouwwand laat zich moeiteloos samenvouwen tot een pakket van 50 centimeter. Tevens kunt er voor kiezen om de pui dicht te laten en alleen een loopdeur te gebruiken. Schep het maximale ruimtegevoel met de hoogste eisen op het gebied van isolatie en veiligheid!

Met prachtige design vouwwanden van Solarlux steekt u niet alleen uw woning in een modern jasje, de optimale isolatie van dubbel glas en aluminium profielen bespaart u  aanzienlijke energie- en onderhoudskosten. Binnen enkele jaren heeft u uw investering terugverdiend en is uw woning in waarde vermeerderd.

Solarlux vouwwanden

Glazen vouwwanden van Solarlux voegen een extra dimensie aan uw woning toe. Uw woning en tuin worden één: de wanden kunnen 100% geopend worden en vormen een naadloze overgang van binnen naar buiten en andersom. Dit woonconcept garandeert grenzeloze openheid en maximaal comfort.

De op maat gemaakte, flexibele glazen vouwwanden zijn eenvoudig te bedienen en kunnen in een handomdraai geopend of gesloten worden. Vouwwanden vergroten uw woonruimte en geven u het gevoel van volledige vrijheid. En bij gesloten vouwwanden geniet u binnen van het extra daglicht.

De vele variaties in openingsmogelijkheden en de grote diversiteit in kleur- en materiaalkeuze maken onze vouwwanden geschikt voor elke woning, zowel nieuwbouw als verbouw. Vervul uw behoefte naar meer openheid geheel naar eigen wens. Ervaar meer licht, meer lucht, meer ruimte – meer comfort.

Maximale gevelopening

Bij een schuifpui opent u 50% van de gevel, bij een vouwwand nagenoeg 100%. Zonder drempels loopt uw woning naadloos over in uw tuin en wordt het één grote woonruimte. Een 5 meter brede vouwwand schuift u simpel samen tot een pakket van 50 cm.

Een geweldige isolatie

De stabiele geïsoleerde systemen met dubbel of driedubbel glas en de hoge water- en winddichtheid geven optimale isolatie conform de nieuwste EPN. De vouwwanden zijn aantoonbaar beter geïsoleerd dan schuifpuien. Tocht en hoge stookkosten zijn hiermee verleden tijd. Daarnaast zijn de gebruikte materialen van aluminium, dus onderhoudsarm en ook nog eens geluidswerend.

Eenvoudige bediening

Het speciaal ontworpen duurzame RVS loopwerk en rails garanderen een soepel lopende vouwwand, die in een handomdraai te openen of te sluiten is. De loopdeur kan met een deurstop worden vastgezet waardoor deze automatisch meeschuift bij het open

Hoge inbraak- werendheid

Geïntegreerd hang- en sluitwerk en RVS beslag zorgen voor gewenste veiligheid. Een espagnoletslot met een 24mm-pen vergrendelt de deur boven en onder met het kozijn. De Solarlux vouwwanden voldoen aan de nieuwste Europese normen.

Energiebesparing met Solarlux®

Met prachtige design vouwwanden van Solarlux wordt de woning niet alleen in een modern jasje gestoken, maar wordt ook aanzienlijk bespaard op energie- en onderhoudskosten. De optimale isolatie en de onderhoudsarme aluminium profielen zorgen voor een snelle terugverdientijd van de investering. Het daglicht zorgt voor een natuurlijke bron van energie. Glazen vouwwanden van Solarlux voegen een extra dimensie aan een woning toe. De woning en tuin worden één: de wanden kunnen 100% geopend worden en vormen een naadloze overgang van binnen naar buiten en andersom. Dit woonconcept garandeert grenzeloze openheid en maximaal comfort.

Vouwwanden als koudebuffer

De op maat gemaakte, flexibele glazen vouwwanden zijn eenvoudig te bedienen en kunnen in een handomdraai geopend of gesloten worden. Vouwwanden vergroten de woonruimte en geven het gevoel van volledige vrijheid. En bij gesloten vouwwanden geniet je binnen van het extra daglicht. Serres zijn een bron van natuurlijke energie voor de woning. De beglaasde ruimte verwarmt de permanente verblijfsruimten voor en vormt een koudebuffer tussen de buitengevel en de woningscheidende wand. Solarlux heeft ervaring met passief huizen en heeft enkele projecten gerealiseerd in het kader van duurzaam en energieneutraal  bouwen. Een prachtig voorbeeld is de woning van architecten Schipper Douwes zelf.

Verlaging van energieverbruik en energiekosten door zonne-energie

De integratie van een serre in optimale ligging binnen een eengezinswoning zorgt niet alleen het hele jaar voor een enorm wooncomfort, maar levert tevens aanvullende opbrengsten uit zonne-energie op en leidt tot een duidelijke verlaging van het energieverbruik en de energiekosten. De voorverwarmde lucht in de niet-geïsoleerde serre wordt via een ventilatiesysteem met warmteterugwinning voor de verwarming van de woonruimtes gebruikt. Daar bovenop zorgen de grote glazen vlakken voor een duidelijk lagere behoefte aan kunstmatige verlichting.

Serre als thermische buffer

De serre is niet alleen onderdeel van een doordacht en duurzaam concept voor de verlaging van de energiebehoefte. Zij vormt tegelijkertijd een heel speciale plek binnen de totale structuur van het huis. Hier zitten de bewoners in de koudere maanden beschermd, terwijl het contact met de natuur niet verloren gaat. Zo wordt het buitenseizoen verlengd – een aanzienlijke verhoging van de woonkwaliteit. In het warme seizoen wordt het glazen front in zijn geheel over acht meter naar de zijkant verplaatst. Uit ervaring met andere projecten blijkt dat woningen gebouwd volgens het passiefhuisprincipe, de serre als thermische buffer fungeert. De serre is een bron van energie en zorgt voor het verwarmen van de woning. Metingen laten zien dat al bij een buitentemperatuur van -4 C  door de zon een aangename binnentemperatuur van 20 tot 25 graden bereikt kan worden.