Woodline vouwwand van Solarlux

Door Serrebouw Brabant

Minimalistisch design

Laat uw tuin en tuin in elkaar overlopen met een prachtige vouwwand. De Woodline vouwwand van Solarlux heeft een minimalistisch design en is ook nog eens uitgerust met gepatenteerde techniek van het hoogste niveau. Zonder dat er afbreuk wordt gedaan aan de vorm, functionaliteit, energie-eisen, duurzaamheid en veiligheid wordt er met deze vouwwand een scala aan mogelijkheden gecreëerd.

De glazen vouwwand met houten profielen is bekroond met een German Design Award in 2019. Deze vouwwand is dus niet een standaard oplossing! De Woodline van Solarlux staat bekend om zijn smalle profielaanzicht van hout, gepatenteerde techniek, gecertificeerd hout en de beste isolatiewaarden. Dit maakt de Woodline een geliefde vouwwand bij kenners uit het vak én eindgebruikers. Het hout zorgt bovendien voor een sfeervol resultaat. Door het smalle profiel wordt er meer gebruik gemaakt van glas en ontstaat er een natuurlijke overgang van uw tuin naar uw woning.

“De vouwwanden van Solarlux staan bekend om hun fraaie uiterlijke en grote gebruiksgemak.”

Over Solarlux vouwwanden bij Serre Bouw Brabant

Serre Bouw Brabant is één van de Solarlux Quality Partners in Nederland. Wij leveren daarom serres en vouwwanden van Solarlux. De vouwwanden van Solarlux staan bekend om hun fraaie uiterlijke en grote gebruiksgemak. Bij Serre Bouw Brabant kennen we de vouwwanden van Solarlux door en door. Ook zo’n mooie overgang van buiten naar binnen? Bekijk dan eens de Ecoline of Highline van Solarlux. Bij Serre Bouw Brabant kunnen we deze aluminium vouwwand voor u plaatsen.

Houten vouwwand voor buiten

Solarlux is de bedenker van de vouwwand. Sinds de introductie van de glazen vouwwand zijn ze echter niet gestopt met het ontwikkelen van hun product. Solarlux is altijd op zoek naar perfectie door spraakmakend design te combineren met optimaal gebruiksgemak. De Ecoline en Highline vouwwanden van Solarlux worden gekenmerkt door hun slanke profiel. Ook de thermische isolatie en vlakke vloerrails voor een naadloze overgang tussen tuin en huis.

Met een houten vouwwand laat u hout terugkomen in uw interieur en exterieur. De Woodline vouwwand heeft een minimalistisch design. Wanneer u binnen zit met de vouwwand gesloten heeft u prachtig uitzicht op uw tuin. Met het smalle profiel van hout heeft het geheel een moderne en verfijnde uitstraling.

Woodline hout

Het hout van de Woodline vouwwand komt vanuit duurzame bosbouw. Er wordt uitsluitend gebruik gemaakt van FSC en PEFC gecertificeerd hout. Om de vouwwand nog verder op uw wensen aan te passen kunt u kiezen uit verschillende oppervlaktebehandelingen voor het hout. Denk daarbij bijvoorbeeld aan wax, olie, transparante lak of dekkende lak). Om het resultaat hoogwaardig te houden wordt er gekozen voor fabrikanten zoals Sikkens, Remmers, Teknos en Adler.

Het hout zorgt voor een prachtig resultaat. Dat de Woodline vouwwand van hout is gemaakt, wil niet zeggen dat de openingsmogelijkheden minder zijn. Deze zijn net zo royaal als bij andere glazen vouwwanden van Solarlux.

Kenmerken van de Woodline vouwwand

  • Bouwdiepte vleugels: 86 mm
  • 143 mm breedte van de zichtbare vleugel
  • Vleugelafmeting: hoogte tot 2,8 meter en breedte tot 1 meter
  • Glasdikte 28-48 mm
  • Uw>1,0 W/m2K

Gebruik van houten vouwwand

De glazen vouwwand met een houten profiel is een prachtig alternatief voor een ‘normale’ schuifpui of openslaande tuindeuren. Het grote voordeel van de vouwwand, ten opzichte van deze klassiekere oplossingen, is dat de deuren bijna volledig geopend kunnen worden. Zo hebt u het gevoel dat u écht buiten zit.

De vouwwanden van Solarlux zijn gemakkelijk te bedienen. Dat is bij de Woodline niet anders. Dankzij de verder ontwikkelde technieken in de wereld van vouwwanden kan de Woodline bijna overal geplaatst worden. Bij Serre Bouw Brabant plaatsen we deze vouwwand vooral bij mensen thuis, maar de Woodline kan ook geplaatst worden als winkelentree of in een horecazaak. Het is zelfs mogelijk om de Woodline in te zeten als balkon- of gevelbeglazing.

De glazen vouwwand

De glazen vouwwand in de varianten Woodline en Combiline bevatten beide een gepatenteerd aluminium profielsysteem met multifunctionele thermische onderbreking, ter ondersteuning van dynamische lasten op de loopwagen en de scharnieren in het vleugelkozijn.

Deze vorm is de basis voor de stabiliteit van het gehele systeem, faciliteert de vergrendeling en het beslag en zorgt voor een perfecte isolatie.

Solarlux informatie aanvragen

Stuur eventueel bestanden mee van uw huidige situatie